Praktijk

Mijn werkgebied is de regio Rotterdam en omstreken, en Voorne-Putten (Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Tinte, Zwartewaal, Vierpolders).

Als de zorg die je wilt niet in de buurt verleend kan worden ben ik eventueel wel bereid buiten dit gebied te werken. Bij lange aanrijtijden heb ik er wel altijd voorkeur voor een spoed-achterwacht in je woonplaats te regelen.

De praktijk heeft per maand maximaal vier uitgerekende zwangeren onder zorg, zodat er alle tijd is voor goede begeleiding tijdens zwangerschap, kraambed en bevalling.

Ik ben in principe altijd telefonisch bereikbaar voor bevalling en spoedgevallen; voor vragen die geen haast hebben word ik graag tussen 10-17 gebeld.

Geen enkel mens is een eiland; zonder goede samenwerking met gelijkgestemde vroedvrouwen zou ik dit werk niet kunnen doen. Ik werk binnen Vroedvrouwen Rotterdam vast samen met Yvon Noordermeer, en zit in het platform JouwVroedvrouw met de kleinschalige praktijk Verloskundigen aan de Maas. Daarnaast kan ik op ad hoc basis beroep doen op een aantal fijne collega’s, waaronder Rashida Visser uit Spijkenisse, holistisch vroedvrouw Marieke Verschelling en anderen uit mijn netwerk.

Ik sta garant voor 80% beschikbaarheid, maar in de praktijk ben ik buiten de vakanties doorgaans niet meer dan 2 dagen per maand afwezig.Bij ziekte of afwezigheid word ik meestal vervangen door Yvon Noordermeer; ik breng je hiervan altijd van tevoren op de hoogte.

Echo’s worden gedaan door Yvon Noordermeer, Aan de Maas of de STAR-MDC (STichting Artsenlaboratorium RIjnmond) of naar een ziekenhuis van je keuze. Wanneer nodig en gewenst heb ik uiteraard ook contact met gynaecologen, kraamverzorgenden, lactatiekundigen en doula’s.

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor verloskundigen, de KNOV. Ook ben ik opgenomen in het kwaliteitsregister van de KNOV. In het geval van een klacht of conflict kun je gebruik maken van de klachtenregeling van de KNOV.