Werkwijze

Een goed verlopende zwangerschap en een voorspoedige bevalling zijn gebaat  bij een optimaal wederzijds contact. Daar is tijd voor nodig en daarom plan ik voor zwangerschapscontroles een uur. Hoe vaak we elkaar zien bepalen we in overleg.

Tijdens de controles is er op deze manier niet alleen tijd om jouw lichamelijke gezondheid en die van je kind te bespreken, maar kunnen we bijvoorbeeld ook als jij dat wilt aandacht besteden aan een goede voorbereiding op je bevalling. Hierbij kun je denken aan uitgebreide informatie, maar ook aan meditatie, visualisatie, lichamelijke oefeningen en Mexicaanse massagetechnieken (Rebozo).

Tijdens je bevalling ben ik bij je vanaf het moment dat jij dat prettig vindt, tot enkele uren na de geboorte. Dit is  ongeacht hoe je bevalling verloopt. Ook als je onverhoopt onder begeleiding van een gynaecoloog gaat bevallen kan ik je tijdens je bevalling bijstaan als jij en je partner dat graag willen. In het kraambed kom ik nog een aantal keren bij jullie aan huis, en meestal wordt de zorg rond 2 maanden na de bevalling in onderling overleg afgesloten.

Ik begeleid graag waterbevallingen en heb indien gewenst een bevallingsbad te leen; ook beschik ik over een baarkruk. Belangrijk vind ik dat je kunt bevallen op de manier waarop jij dat wil, waarbij ik mijn kennis en ervaring zal inzetten om je te helpen het proces optimaal te laten verlopen.

In een reguliere praktijk zijn er vaak 20 tot 30 uitgerekende zwangeren per maand onder zorg . Ik zorg er in mijn praktijk voor dat dat er nooit meer dan 4 zijn. Hierdoor is de kans dat een andere verloskundige je bevalling begeleidt heel klein, en gebeurt het vrijwel nooit dat tijdens jouw bevalling een andere cliente ook aan het baren is.

Ik heb ervaring met (vipassana-)meditatie, mindfulness, emotioneel lichaamswerk, yoga en Soulvoice. Als dat behulpzaam lijkt pas ik elementen hiervan toe tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Ook als je verder weg woont, een ongebruikelijke zorgvraag hebt waar je eigen verloskundige niet in mee wil gaan (je wilt bijvoorbeeld thuis bevallen na een eerdere keizersnede), of er niet uit komt met je eigen verloskundige of gynaecoloog, kun je contact opnemen. We kijken dan samen wat ik voor je kan betekenen.